ترمز یکی از مهمترین سیستمهای موجود در خودرو است. این سیستم وظیفه دارد تا سرعت حرکت خودرو را کنترل کرده و از این طریق مانع بروز حوادث ناخواسته برای خودرو و سرنشینان آن شود. شاید ذکر است بدانید ترمز با استفاده از اصطکاک بین لنت ترمز و دیسک ترمز یا کاسه ترمز، باعث کاهش سرعت حرکت خودرو میشود.
این اصطکاک باعث ایجاد نیروی مخالفی میگردد که به چرخها منتقل میشود و در نتیجه سرعت حرکت خودرو کاهش مییابد. در برخی از مواقع امکان دارد سیستم ترمز با مشکلاتی مواجه شود که بروز این مشکل میتواند شما را با چالش مواجه کند. حال شاید برای شما سؤال پیش بیاید که اگر ماشین ترمز برید چه کنیم؟ در این محتوا نکاتی را بررسی خواهیم نمود که میتواند در هنگام بروز این مشکل به شما کمک شایانی کند. پیشنهاد میکنیم تا پایان این محتوا با ما در وب سایت آریون همراه باشید.
فهرست:
اگر ترمز ماشین نگرفت چه کنیم؟
در ابتدا بهتر است به یکی از متداولترین سؤالات (اگر ماشین ترمز برید چه کنیم) که توسط بسیاری از افراد مطرح شده است پاسخ دهیم. توجه داشته باشید اولین گام بعد از این که متوجه شدید ترمز کار نمیکند، حفظ کردن خونسردی است. در مرحله بعد چراغهای هشدار دهنده را روشن کنید تا سایر رانندگان از وضعیت شما آگاه شوند.
در مرحله سوم باید پدال ترمز را به شدت و به طور مکرر فشار دهید. این کار به ایجاد اصطکاک بیشتر بین لنت ترمز و دیسک ترمز کمک میکند. موارد دیگری هم وجود دارد که تصمیم داریم تمام این موارد را در ادامه به صورت کامل توضیح دهیم تا شما به پاسخ سؤال اگر ماشین ترمز برید چه کنیم؟ برسید.
حتما بخوانید: علت روشن شدن چراغ ترمز دستی پراید، تیبا، پژو 405 و …
تسلط بر خود، تمرکز بر جاده
اگر ناگهان متوجه شدید که ترمز ماشین شما کار نمیکند، مهم است که خونسردی خود را حفظ کنید. تسلط بر خود و تمرکز بر جاده در هنگام رانندگی از اهمیت زیادی برخوردار است.
این امر به شما کمک میکند تا در شرایط مختلف رانندگی، به ویژه در شرایط اضطراری، کنترل خودرو را در دست داشته باشید و از بروز تصادف جلوگیری کنید. در واقع به هیچ وجه نباید استرس بگیرید و باید بتوانید راههایی که به غیر از ترمز میتواند باعث کاهش سرعت وایست کامل خودرو شود استفاده کنید. برای مثال باید پدال گاز را رها کنید، این کار به کاهش سرعت خودرو کمک زیادی میکند.
هشدار به دیگر رانندهها
یکی از مهمترین مواردی که بعد از کار نکردن ترمز خودرو باید انجام دهید آگاه کردن مابقی رانندگان است. این کار به شما کمک میکند تا درصد بروز حادثه را کاهش دهید. هشدار به دیگران میتواند از طریق راههای مختلف صورت بگیرد. برای مثال روشن کردن چراغهای هشدار دهنده یکی از سادهترین و موثرترین راهها برای اطلاع دادن به سایر رانندگان است.
این کار به آنها اطلاع میدهد که شما در شرایط اضطراری قرار دارید و باید احتیاط بیشتری کنند. از سوی دیگر استفاده از چراغهای راهنما نیز میتواند به سایر رانندگان اطلاع دهد که شما قصد تغییر مسیر یا توقف دارید. اگر چراغهای راهنما یا چراغهای هشدار دهنده شما کار نمیکنند اصلاً نگران نباشید زیرا میتوانید با دست خود به سایر رانندگان علامت دهید. برای این کار، دست خود را به شکل حرف V در آورید و آن را به سمت بالا و پایین حرکت دهید.
دنده معکوس، بهترین اقدام هنگام بریدن ترمز
دنده معکوس یکی از اقداماتی است که میتواند به کاهش سرعت خودرو در صورت بریدن ترمز کمک کند. این کار با استفاده از نیروی موتور برای ایجاد اصطکاک بین چرخها و جاده انجام میشود.
دنده معکوس معمولاً در شرایطی که سرعت خودرو زیاد نیست و امکان هدایت خودرو به حاشیه جاده وجود ندارد، میتواند به عنوان یک گزینه مناسب برای کاهش سرعت خودرو در نظر گرفته شود. با این حال، استفاده از دنده معکوس باید با احتیاط انجام شود و در برخی شرایط، ممکن است باعث افزایش خطر بروز تصادف شود.
حتما بخوانید: علت سفت شدن پدال ترمز انواع خودروها!
از موانع محیطی و اصطکاک جاده کمک بگیرید
در این بخش از محتوا اگر ماشین ترمز برید چه کنیم تصمیم داریم یک راه کار برای کاهش اتفاقات ارائه کنیم. شما میتوانید از موانع محیطی و اصطکاک جاده استفاده کنید. موانع محیطی مانند درختان، تیرهای برق، دیوارها و سایر وسایل نقلیه میتوانند به کاهش سرعت خودرو کمک کنند. برای استفاده از موانع محیطی، باید خودرو را به سمت مانع هدایت کنید.
این کار باید با دقت انجام شود تا از برخورد شدید خودرو با مانع جلوگیری شود. از سوی دیگر اصطکاک جاده نیز میتواند به کاهش سرعت خودرو کمک شایانی کند. برای استفاده از اصطکاک جاده، باید ماشین خود را به سمت حاشیه جاده برانید و از آن برای کاهش سرعت خودرو استفاده نمایید.
استفاده از ترمز دستی
یکی دیگر از کارهایی که بعد از کار نکردن ترمز میتوانید انجام دهید استفاده از ترمز دستی است. توجه داشته باشید قبل از کشیدن ترمز دستی باید به خودروهای پشت خود توجه کنید. زمانی که به این مرحله از کار رسیدید حتماً با علامت دادن به راننده خودرویی که پشت شما است به او اطلاع دهید تا احتمال بروز تصادف را کاهش دهید. با این حال، باید مراقب باشید که بیش از حد محکم ترمز دستی را نکشید، زیرا این کار میتواند باعث قفل شدن چرخهای عقب شود. در این صورت ممکن کنترل خودرو از دست شما خارج شود و این مسأله خود میتواند باعث بروز اتفاقات ناگوار شود.
پیشنهادی: خرید انواع لوازم یدکی خودرو از تولیدکننده
گزینه نهایی؛ پیدا کردن مکانی مناسب برای ساییدن یا تصادف
در انتها مقاله اگر ماشین ترمز برید چه کنیم بهتر است به دنبال پیدا کردن مکانی مناسب برای ساییدن و تصادف باشید زیرا در این صورت میتوانید میزان خسارات را کنترل کردن و از اتفاقاتی که باعث از دست رفتن جان و فوت افراد شود جلوگیری کنید. برای انجام این کار باید به نکته توجه ویژه داشته باشید. برای مثال مکانی که انتخاب میکنید باید عاری از افراد، وسایل نقلیه و سایر موانع باشد. از سوی دیگر مکان باید به اندازه کافی روشن باشد تا بتوانید به راحتی کار خود را انجام دهید. در ثانی مکان باید فضای کافی برای انجام کار شما داشته باشد.
علت ترمز نگرفتن ماشین
حال که تا این قسمت از محتوا اگر ماشین ترمز برید چه کنیم را مطالعه کردهاید بهتر است اطلاعاتی را هم در مورد علت ترمز نگرفتن ماشین پراید در اختیار شما قرار دهیم. دلایل ترمز نگرفتن ماشین شامل استفاده از ( لنتهای ترمز فرسوده یا آسیب دیده، دیسکهای ترمز فرسوده یا آسیب دیده، مایع ترمز کم یا آلوده، پمپ ترمز یا بوستر ترمز معیوب و غیره) میباشد که در ادامه با برخی از این موارد به صورت کامل تر آشنا خواهید شد.
- مایع ترمز کم یا آلوده: مایع ترمز برای انتقال نیروی پدال ترمز به لنتهای ترمز ضروری است. اگر مایع ترمز شما کم یا آلوده باشد، ممکن است ترمزگیری ضعیف شود یا حتی از کار بیفتد.
- معیوب بودن پمپ ترمز یا بوستر ترمز: پمپ ترمز و بوستر ترمز برای ایجاد نیروی لازم برای ترمزگیری ضروری هستند. اگر پمپ ترمز یا بوستر ترمز شما معیوب باشد، ممکن است ترمزگیری ضعیف شود یا حتی از کار بیفتد.
- هوا در سیستم ترمز: هوا در سیستم ترمز میتواند باعث شود که پدال ترمز پایین برود و ترمزگیری ضعیف شود.
- خرابی سنسور ABS : سنسور ABS برای تشخیص زمانی که چرخها قفل میشوند استفاده میشود و سپس سیستم ABS را برای جلوگیری از آن فعال میکند. اگر سنسور ABS شما خراب باشد، ممکن است ABS کار نکند و در نتیجه ترمز گیری ضعیف شود.
علت ترمز نگرفتن ماشین بعد از تعویض لنت
دلایل مختلفی میتواند وجود داشته باشد برای مثال اگر لنتها به درستی نصب نشوند، ممکن است به طور موثر دیسکهای ترمز را فشار ندهند و در نتیجه ترمز گیری ضعیف شود. از سوی دیگر در صورت معیوب بودن قطعات در سیستم ترمز مانند دیسکهای ترمز، مایع ترمز، پمپ ترمز یا بوستر ترمز، امکان ترمز نگرفتن ماشین وجود دارد. علت ترمز نگرفتن ماشین بعد از تعویض لنت به موارد دیگر همچون مراجعه به مکانیک خوب، استفاده از لنتهای با کیفیت و حتی دقت به دستور العمل در هنگام تعویض لنت بستگی دارد.
حتما بخوانید:
نتیجه گیری
در این محتوا اطلاعات دقیقی در مورد ترمز نگرفتن خودرو در اختیار شما قرار دادیم و به سؤال “اگر ماشین ترمز برید چه کنیم؟” به صورت کامل پاسخ دادیم. این نکته را در نظر داشته باشید شما باید در هنگام تعویض لنت به نکاتی که در محتوا ذکر کردیم توجه کنید. اگر هم در هنگام رانندگی با مشکل نگرفتن ترمز مواجه شدید باید مواردی همچون تمرکز داشتن و مسلط بودن به جاده، هشدار دادن به رانندههای دیگر، استفاده از دنده معکوس و غیره را انجام دهید. در نهایتامیدواریم محتویات موجود در این مقاله توانسته باشد به صورت کامل به سؤال اگر ماشین ترمز برید چه کنیم؟ پاسخ داده باشد.