آموزشی

علت لاستیک سایی خودرو (4 علت رایج)

لاستیک‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای خودرو هستند که نقش مهمی در ایمنی و عملکرد خودرو ایفا می‌کنند. در برخی از مواقع افراد با مشکلی به نام لاستیک سایی واجه می‌شوند و این سؤال برای آن‌ها مطرح میشود علت لاستیک سایی چیست؟ توجه داشته باشید ساییدگی لاستیک‌ها می‌تواند منجر به کاهش ایمنی، افزایش مصرف سوخت و کاهش کارایی خودرو شود. بنابراین، مهم است که از دلایل ساییدگی لاستیک‌ها و راهکار‌های جلوگیری از آن آگاه باشیم. در این مقاله، به بررسی علل ساییدگی لاستیک‌ها و انواع لاستیک سایی می‌پردازیم و راهکار‌هایی را برای جلوگیری از آن ارائه می‌کنیم در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این محتوا با ما در بلاگ آریون همراه باشید.

فهرست:

لاستیک سایی چیست؟

لاستیک سایی در خودرو به حالتی گفته می‌شود که بخشی از آج لاستیک خودرو از بین رفته و تایر صاف شده است. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که از کجا متوجه شویم لاستیک خودرو ما ساییده شده است؟ در پاسخ به این سؤال باید ذکر کنیم کاهش چسبندگی: لاستیک‌های صاف چسبندگی کمتری به سطح جاده دارند. این امر می‌تواند منجر به سر خوردن در جاده‌های لغزنده یا حتی جاده‌های خشک شود. سر خوردن می‌تواند باعث تصادف شود. از سوی دیگر لاستیک‌های صاف مقاومت بیشتری در برابر حرکت خودرو ایجاد می‌کنند. این امر می‌تواند منجر به افزایش مصرف سوخت شود.

در نتیجه هر زمان حس کردید مصرف سوخت خودرو شما افزایش یافته است حتماً لاستیک‌های خودرو خود را بررسی کنید. آخرین نشانه لاستیک سایی در هنگام رانندگی مربوط به کاهش کنترل خودرو است. لاستیک‌های صاف کنترل خودرو را دشوارتر می‌کنند در نتیجه شما در هنگام رانندگی متوجه خواهید شد که به صورت ۱۰۰% بر روی خودرو کنترل ندارید، توجه داشته باشید بروز این مشکل در سرعت بالا بیشتر اتفاق می‌افتد.

لاستیک سایی چیست؟
لاستیک سایی چیست؟

انواع لاستیک سایی چیست؟

این سوال یکی از متداول ترین سوالاتی است که تا به امروز توسط بسیاری از افراد مطرح شده است. لاستیک سایی ۵ نوع مختلف دارد که این ۵ مورد (ساییدگی کنار لاستیک‌ها، ساییدگی وسط لاستیک‌ها، ساییدگی لبه بیرونی لاستیک‌ها، تیز شدن لبه لاستیک‌ها و پله شدن لاستیک) هستند. در ادامه اطلاعات کاملی نسبت به هر یک در اختیار شما قرار خواهیم داد تا در هنگام مواجه شدن با این مشکل راحت تر بتوانید آن را برطرف کنید.

  • ساییدگی کنار لاستیک‌ها: ساییدگی کنار لاستیک‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که لاستیک‌ها در هنگام رانندگی در جاده‌های ناهموار یا در هنگام حمل بار سنگین، به لبه‌های جاده برخورد کنند. این نوع ساییدگی می‌تواند منجر به کاهش چسبندگی لاستیک‌ها به سطح جاده شود و خطر سر خوردن را افزایش دهد.
  • ساییدگی وسط لاستیک‌ها: ساییدگی وسط لاستیک‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که فشار باد لاستیک‌ها کم باشد. فشار باد کم باعث می‌شود که وزن خودرو به طور نامتوازن روی لاستیک‌ها توزیع شود و این امر می‌تواند منجر به ساییدگی بیشتر وسط لاستیک‌ها شود.
  • ساییدگی لبه‌های بیرونی لاستیک‌ها: در صورتی شاهد ساییدگی لبه‌های بیرونی لاستیک‌ها خواهید بود که خودرو در هنگام ترمز یا شتاب‌گیری، به طور ناگهانی وزن خود را به یک طرف منتقل کند.
  • تیزشدن لبه لاستیک‌ها: تیزشدن لبه لاستیک‌ها زمانی صورت میپذیرد که لاستیک‌ها در هنگام رانندگی در جاده‌های ناهموار یا در هنگام حمل بار سنگین، به لبه‌های جاده برخورد کنند.
  • پله‌شدن لاستیک: پله‌شدن لاستیک زمانی رخ میدهد که چرخ‌ها به طور نادرست تنظیم شده باشند.

بیشتر بخوانید: پلوس خودرو چیست؟‌ علائم خرابی پلوس

علت لاستیک سایی خودرو

حال که به این بخش از محتوا رسیده‌اید مطمئناً به دنبال این هستید تا از علت لاستیک سایی به صورت کامل مطلع شوید. توجه داشته باشید برای این که متوجه شوید علت لاستیک سایی چیست باید به نوع لاستیک سایی توجه کنید. در ادامه شما را با علت لاستیک سایی چرخ‌های جلو و عقب خودرو اشنا خواهیم کرد در نتیجه پیشنهاد می‌شود محتوا داخل هر پاراگراف را با دقت مطالعه کنید.

نوع لاستیک سایی علت‌ها توضیحات
لاستیک سایی چرخ جلو از داخل 1. کج بودن چرخ‌ها
2. مشکل در سیستم فرمان
3. رانندگی پرشتاب و ترمز ناگهانی
– توزیع نامتوازن وزن
– انحراف خودرو به یک سمت
لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون 1. کج بودن چرخ‌ها
2. مشکل در سیستم تعلیق جلو
3. فشار باد نامناسب
– توزیع نامناسب فشار باد
– مشکل در تعلیق
لاستیک سایی چرخ عقب از داخل 1. مشکل در سیستم تعلیق عقب
2. فشار باد نامناسب
– انحراف خودرو به یک سمت
– توزیع نامناسب فشار باد
لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون 1. عدم سلامت سیستم تعلیق عقب
2. رانندگی پرشتاب و ترمز ناگهانی
– مشکلات تعلیق
– رانندگی پرشتاب
علت لاستیک سایی خودرو
علت لاستیک سایی خودرو

علت لاستیک سایی چرخ جلو از داخل

ساییدگی چرخ جلو از داخل معمولاً به دلیل کج بودن چرخ‌های جلو، مشکل در سیستم فرمان و غیره است. توجه داشته باشید کج بودن چرخ‌های جلو باعث می‌شود وزن خودرو به طور نامتوازن روی لاستیک‌های جلو توزیع شود و این امر می‌تواند منجر به ساییدگی داخل لاستیک‌ها گردد.

از سوی دیگر مشکل در سیستم فرمان می‌تواند باعث شود که خودرو در هنگام رانندگی، به طور ناگهانی به یک طرف منحرف شود و بروز این مشکل منجر به ساییدگی بیشتر داخل لاستیک‌های جلو می‌شود.

در انتها باید به این نکته هم اشاره کنیم افرادی که رانندگی پرشتابی انجام می‌دهند و به صورت ناگهانی ترمز می‌گیرند هم با این مشکل مواجه هستند زیرا در صورت این نوع از رانندگی وزن خودرو به صورت ناگهانی به یک سمت از خودرو منتقل می‌شود و همین مسأله می‌تواند باعث لاستیک سایی در بخش داخلی چرخ جلو شود.

علت لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون

اولین دلیل ساییدگی چرخ جلو از بیرون با چرخ جلو از داخل مشترک است در واقع در صورت کج بودن چرخ‌های جلو امکان لاستیک سایی از داخل و بیرون وجود دارد. از سوی دیگر وجود مشکل در سیستم تعلیق جلو که می‌تواند باعث منحرف شدن خودرو در حین رانندگی شود می‌تواند یکی دیگر از دلایل بروز لاستیک سایی شود. البته رانندگی با فشار باد نامناسب هم در بروز این مشکل تأثیر زیرادی دارد و یکی از دلایل اصلی لاستیک سایی محسوب می‌شود. در واقع زمانی که فشار باد لاستیک‌ها تنظیم نباشد، لاستیک‌ها به صورت نامتوازن بر روی سطح جاده قرار می‌گیرند و همین مسأله می‌تواند لاستیک سایی را برای شما به همراه داشته باشد.

علت لاستیک سایی چرخ عقب از داخل

در این بخش از محتوا تصمیم داریم به بررسی علت لاستیک سایی چرخ عقب از داخل بپردازیم. ساییدگی چرخ عقب از داخل معمولاً دو دلیل اتفاق می‌افتد. دلیل اول مشکل در سیستم تعلیق عقب است و علت دوم هم مربوط به رانندگی با فشار باد نا مناسب می‌باشد. در ادامه با هر دو علت لاستیک سایی خودرو چرخ عقب از داخل بیشتر اشنا خواهید شد.

  • مشکل در سیستم تعلیق عقب: این مشکل می‌تواند باعث شود که خودرو در هنگام رانندگی، به طور ناگهانی به یک طرف منحرف شود و این امر می‌تواند منجر به ساییدگی بیشتر داخل لاستیک‌های عقب شود.
  • رانندگی با فشار باد نامناسب: فشار باد نامناسب لاستیک‌ها می‌تواند باعث شود که لاستیک‌ها به طور نامتوازن روی سطح جاده قرار بگیرند و این امر می‌تواند منجر به ساییدگی بیشتر داخل لاستیک‌های عقب شود.
علت لاستیک سایی چرخ عقب از داخل
علت لاستیک سایی چرخ عقب از داخل

علت لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون

آخرین مبحثی که تصمیم داریم آن را بررسی کنیم علت لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون است. در مجموع این مشکل به دلیل عدم سلامت سیستم تعلیق عقب و انجام رانندگی پر شتاب و ترمز ناگهانی می باشد.

نکات مهم برای جلوگیری از لاستیک سایی

زمانی که هر شخص با مشکل لاستیک سایی مواجه می‌شود، به دنبال راهی می‌گردد تا بروز این مشکل جلوگیری کند. برای این که بتوانید از لاستیک سایی جلوگیری کنید باید برخی نکات را انجام دهید. برای مثال یکی از این موارد تنظیم کردن فشار باد لاستیک‌ها به صورت منظم می‌باشد. لازم به ذکر است بدانید که هر شش ماه یک بار، باید خودروی خود را برای بررسی همراستایی چرخ‌ها نزد تعمیرکار ببرید. یکی از نکات بسیار مهم که می‌تواند باعث کاهش لاستیک سایی شود عدم رانندگی پر شتاب و ترمز‌های ناگهانی است. در نهایت پیشنهاد می‌کنیم از رانندگی در جاده‌های ناهموار خودداری کنید یا در صورت ضرورت، با سرعت مطمئنه رانندگی کنید.

مقالات پیشنهادی:

نتیجه گیری

در این مقاله، به بررسی علت لاستیک سایی در خودرو پرداختیم. لاستیک‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای خودرو هستند که نقش مهمی در ایمنی و عملکرد خودرو ایفا می‌کنند. ساییدگی لاستیک‌ها می‌تواند منجر به کاهش ایمنی، افزایش مصرف سوخت و کاهش کارایی خودرو شود. در نهایت‌امیدورایم محتویات موجود در این مقاله توانسته باشد شما را نسبت به علت لاستیک سایی به صورت کامل آگاه کند.

3.4/5 - (7 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا