راهنمای خرید

تفاوت زانتیا 1800 با 2000 (مقایسه ظاهر،‌ موتور و …)

در دهه‌ای که گذشت، زانتیا به عنوان یکی از پرفروش‌ترین خودرو‌ها در ایران شناخته می‌شد. با وجود رقابت‌های فراوان در بازار خودرو، زانتیا توانست در سال‌های ۱۳۸۷، ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ به عنوان خودرویی محبوب و مورد اعتماد در میان مصرف‌کنندگان مطرح شود. خودرو زانتیا در کنار موتور قدرتمندی که داشت، از ویژگی‌های برجسته‌ای برخوردار بود.

برای مثال داشتن ظاهر زیبا و منحصر به فرد، سیستم تعلیق قوی و خاص دو ویژگی برجسته این خودرو به شمار ‌می‌روند. این خودرو که با دو نوع موتور متفاوت (موتور۱۸۰۰ و موتور ۲۰۰۰ سی‌سی) به بازار عرضه شد، نه تنها از لحاظ طراحی بلکه از نظر فنی نیز تفاوت‌های قابل توجهی با یکدیگر داشتند.

به همین دلیل در این محتوا، تصمیم بر این است به بررسی تفاوت ظاهری و موتور زانتیا بپردازیم. در نتیجه، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله بررسی تفاوت زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰ با ما در وب سایت آریون همراه باشید.

فهرست:

تفاوت زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰

زانتیا 1800 با 2000، از دو نظر دارای تفاوت‌هایی است. اولین تفاوت مربوط به این خودرو، تفاوت ظاهری محسوب می شد. دومین تفاوت زانتیا 1800 با 2000 مربوط به موتور و سرسیلندر است. در ادامه تصمیم داریم این خودرو را بر اساس این دو پارامتر بررسی کنیم.

تفاوت ظاهری زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰

بسیاری از افراد بر این باور هستند که زانتیا 1800 با 2000 از نظر ظاهری تفاوتی با یکدیگر ندارند، در صورتی که استایل خارجی زانتیا 2000 از جزئیات بیشتر برخوردار است. به عنوان مثال زانتیا 2000 دارای جلوپنجره باریک‌تر و چراغ‌های جلویی تیزتر، به همراه خطوط تیزتر روی کاپوت و بدنه و ظاهری جسورانه‌تری دارد.

در واقع، مدل ۲۰۰۰ با تأکید بر جزئیات ظریف، به نمادی از قدرت و زیبایی تبدیل شده است. این تفاوت‌ها، نه تنها در ظاهر خودرو بلکه در تجربه رانندگی و حسی که به راننده القاء می‌کند، مشهود است.

بر اساس بررسی‌های انجام شده این دو خودرو از نظر وزن با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع زانتیا ۱۸۰۰ وزنی بالغ بر ۱۲۶۴ کیلو گرم دارد، در نقطه مقابل وزن زانتیا ۲۰۰۰ حدود به ۱۳۹۵ کیلو گرم است. در انتها باید به این مسأله اشاره کنیم که زانتیا ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ از نظر طول، عرض و ارتفاع تفاوتی با یکدیگر ندارند.

تفاوت ظاهری زانتیا 1800 با 2000
تفاوت ظاهری زانتیا 1800 با 2000

تفاوت موتور زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰

بخش عظیمی از تفاوت‌های میان این دو مدل زانتیا در موتور آن است. اگر بخواهیم به برخی از تفاوت های موتور در بین این دو مدل زانتیا اشاره کنیم، بهتر است مواردی همچون حجم موتور، حداکثر توان خروجی، حداکثر گشتاور خروجی و توان خروجی حجمی را معرفی نماییم. در قسمت زیر یک جدول قرار داده ایم، در این جدول موارد ذکر شده را با یکدیگر مقایسه نمودیم.

تفاوت مشخصات فنی زانتیا 1800 زانتیا 2000
حجم موتور 1761 سی سی 1998 سی سی
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 112 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه 135 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 161 نیوتن متر در 4250 دور در دقیقه 187 نیوتن متر در 4200 دور در دقیقه
توان خروجی حجمی (اسب بخار بر لیتر) 63.60 اسب بخار بر لیتر 67.56 اسب بخار بر لیتر

این نکته را در نظر داشته باشید، در صورت نیاز به قطعات برای تعمیر موتور زانتیا، پیشنهاد می‌کنیم از معتبرترین برند لوازم یدکی زانتیا، قطعات را خریداری کنید. در ادامه بهتر است ذکر کنیم، دو نمونه از برجسته‌ترین تفاوت‌های میان موتور ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰، مربوط به منیفولد و سرسیلندر است.

تفاوت منیفولد زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰

اولین گام برای درک تفاوت موتور زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰ بررسی تفاوت کارایی منیفولد است. تفاوت اصلی بین منیفولد مدل‌های ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ زانتیا در نحوه طراحی آن‌ها برای دستیابی به اهداف متفاوت است.

در واقع، مدل ۱۸۰۰ برای کارایی و مصرف سوخت بهینه طراحی گردید، این در صورتی است که در زانتیا مدل ۲۰۰۰ این نوع طراحی برای افزایش قدرت و عملکرد بهتر در دور‌های بالاتر صورت پذیرفت.

تفاوت سرسیلندر زانتیا 1800 با 2000

به مهمترین تفاوت در موتور زانتیا رسیدیم. سر سیلندر یکی از مهمترین بخش‌هایی است که باعث ایجاد تفاوت در این دو مدل خودرو می‌شود. شایان ذکر است بدانید، زانتیا ۱۸۰۰ و زانتیا ۲۰۰۰ با سیلندر‌های متفاوت به بازار عرضه شده‌اند.

اولین سر سیلندر زانتیا، سرسیلندر ۷ بود که بر روی زانتیا ۱۸۰۰ قرار داده شد. این سر سیلندر در بخش احتراق نقاط ضعفی داشت که همین مسئله موجب شد تا زانتیا ۲۰۰۰ با سرسیلندر ۱۰ با بازار عرضه گردید.

تفاوت سرسیلندر ۱۰ با ۷ زانتیا

اگر بخواهیم به بررسی تفاوت سرسیلندر ۱۰ با ۷ زانتیا بپردازیم، بهتر است ذکر کنیم این تفاوت سیر تکامل سر سیلندر زانتیا به شمار می‌رود. اولین سرسیلندری که بر روی زانتیا قرار داده شد سر سیلندر ۷ بود.

این سرسیلندر به دلیل (داشتن ورودی هوا کوچکتر، خروجی گاز‌های در حال احتراق کوچکتر و کوچک بودن بادامک میل سوپاپ) باعث می‌شد تا راننده احتراق کامل را در هنگام رانندگی تجربه نکند. این نکته را هم در نظر داشته باشید فشار هوای ورودی منیفولد در این سرسیلند‌ها کمتر از ۳۰۰ است.

سپس، سرسیلندر 7L4 بر روی زانتیا تعبیه گردید. شرکت سیتروئن برای برطرف کردن این مشکل، یک پمپ هوای شتاب ثانویه را به سر سیلندر ۷ اضافه کرد تا بتواند میزان احتراق را بالا ببرد. این تغییر، توانست بخشی از مشکل را حل کند اما مشکل به صورت کامل حل نشد.

سرسیلندر ۱۰ با تغییرات کامل این مشکل را برطرف کرد. در واقع این سرسیلندر با دهانه هوای ورودی بزرگتر، دهانه خروجی کاز‌های ناشی از احتراق بزرگتر و بادامک میل سوپاپ بزرگتر که موجب باز و بسته شدن کامل سوپاپ می‌شد طراحی گردید.

در انتها بهتر است ذکر کنیم، اگر قیمت و کیفیت در هنگام خرید سرسیلندر زانتیا ۲۰۰۰ و ۱۸۰۰ برای شما اهمیت دارد، بهتر است از طریق لینک‌های درج شده برای خرید سرسیلندر مورد نظر اقدام نمایید.

تفاوت سرسیلندر زانتیا 1800 با 2000
تفاوت سرسیلندر زانتیا 1800 با 2000

حتما بخوانید:


کدام مدل زانتیا بهتر است؟

بسیاری از افراد بر این باور هستند تفاوت زانتیا ۱۸۰۰ با ۲۰۰۰ چشمگیر نیست، اما واقعیت این است که این دو خودرو از نظر ظاهر و موتور با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع موتور و سر سیلندر زانتیا ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ تفاوت‌های مهمی با یکدیگر دارند. از سوی دیگر طراحی ظاهری این دو مدل زانتیا هم با یکدیگر متفاوت هستند. در طراحی ظاهری زانتیا ۲۰۰۰ به جزئیات بیشتر توجه شده است.

در نهایت می‌توان به این استنباط رسید زانتیا ۲۰۰۰ به دلیل طراحی بدنه با جزئیات بیشتر، حجم موتور بیشتر و توان خروجی بیشتر نسبت به زانتیا ۱۸۰۰ می‌تواند انتخاب بهتری باشد. اگر سوالی دارید که در محتوا به آن پرداخته نشده است، پیشنهاد می‌کنیم در بخش نظرات آن را درج کنید. کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

سوالات متداول

آخرین مدل زانتیا چه سالی است؟

آخرین مدل خودرو زانتیا در ایران توسط شرکت سایپا در سال ۱۳۸۹ تولید شده است. البته باید به این مسئله اشاره کنیم که، تولید جهانی زانتیا توسط شرکت سیتروئن در فرانسه پیش از آن، در سال ۲۰۰۲ به پایان رسیده بود.

موتور زانتیا ۱۸۰۰ چند سوپاپ است؟

موتور زانتیا ۱۸۰۰ دارای ۱۶ سوپاپ است.

موتور زانتیا ۱۸۰۰ چند اسب بخار است؟

موتور زانتیا ۱۸۰۰ دارای توان خروجی 112 اسب بخار است.

3.9/5 - (14 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫9 دیدگاه ها

  1. سلام منو شوهرم 3 سال زانتیا داریم خیلی خوبه فقط تنها بدیش اینه که من نمیتونم ازش دل بکنم و سوار ماشین دیگه ایی بشم وابستش شدم🙂😍

    1. سلام خیلی هم عالی
      بله دقیقا زانتیا بعد از چندین سال همچنان جایگاه خودشو حفظ کرده
      ممنون از دیدگاهتون

    1. سلام وقت بخیر
      باتوجه به تحقیقاتی که کردم امکان نصب سرسیلندر کد 10 روی زانتیا 1800 وجود داره

      1. ارزش نداره این همه هزینه کنی یه زانتیا۱۸۰۰بگیرید لوازمیش کنید با۲۰تومن میشه ۲۰۰۰هزار،که خیلیم از ۲۰۰۰بهتره،زانتیا۲۰۰۰لوازمش گرونه اونم ازنوع وحشتناک،بعدشم ۱۸۰۰که بگیری بوش وپیستونه که خیلی از هزینه هاتونو کاهش میده

      2. با سلام
        به هیچ وجه امکان نداره چون سیلندر 2000،بزرگتره، و به همین تناسب، رینگ، پیستون، واشر سرسیلندر و…… کلا متفاوت هستش
        و مهمتر اینکه زانتیا 1800 هم تیراژ پایین‌تری داشته و هم خریدارش خیلی کنه

  2. سلام من ماشینم ۱۸۰۰ هست بعد لوازمی کردم تحقیق کردم برای خروجی بهتر منیفولد ۲۰۰۰ بهتر هست خاستم بگم امکانش هست رو ۱۸۰۰ بست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا